Media-artikelen

Bekijk hier alle artikelen over Michael of over zijn boeken.

Home » Media-artikelen

Michael in het Limburgs Dagblad

2 september 2014

Michael Reefs uit Vaals schrijft kinderboeken. Om het extra spannend te maken voor zijn lezers doet hij er een compleet pakket met digtale extraatjes bij.

Michael bij TV Limburg

13 december 2013

Michael Reefs is afkomstig uit Vaals en timmert stevig aan de weg met zijn kinderboeken. Opvallend is dat hij in zijn boeken verwijst naar internet en dat er ook een speciale app is die de lezers kunnen gebruiken. Een kruisbestuiving van een klassiek boek en internet. Alle reden om met de schrijver zelf van gedachten te wisselen.

Interview theSword.nl

2 september 2013

theSword.nl is een gratis online magazine. In de derde editie staat Michael met een uitgebreid interview. Klik hier om de pagina's in een nieuw venster te openen.

Interview met Michael in theSword.nl

Weekblad D'r Troef

30 juli 2013

Weekblad D'r Troef (een weekblad voor Mergel- en Heuvelland) schrijft over Michael Reefs en De Legende van de Hemelrijders..

Interview banger sisters

April 2013

Kinderboekenliefhebbers opgelet! Met De Bieb-bende, de legende van de Hemelrijders is een nieuw fenomeen ontstaan. Auteur Michael Reefs heeft zijn ziel en zaligheid in het verhaal gestoken en dat is te merken als je het boek leest. Maar daar blijft het niet bij. Hij heeft een originele dimensie toegevoegd aan het geheel. Wat dat is, verklappen we liever niet, in plaats daarvan vragen we liever aan de auteur zelf hoe het verhaal samen met dit unieke concept is ontstaan.

Hoe zou jij Michael omschrijven als hij een vriend van jou was?

Lees het hele interview op bangersisters.nl

Limburgs Dagblad

Vrijdag 8 maart 2013

SaBi's Verhalenforum

Woensdag 17 oktober 2012

Michael Reefs (1986) woont in het zuiden van het land en schreef eigenlijk altijd fantasy verhalen. In 2005 kreeg hij echter ineens het idee voor een kinderboek en dat idee groeide alleen maar tijdens zijn opleiding aan de Pabo. Tijdens zijn stage liet hij stukjes van zijn verhaal lezen aan de leerlingen om erachter te komen wat zij graag lazen, zochten in een verhaal en bovenal wat ze leuk vonden.

Zeven delen later besloot Michael de sprong te wagen en stuurde een kopie van zijn manuscript naar Querido. Helaas paste het niet in hun fonds, maar voor Michael eindigde de reis daar zeker niet. In 2010 hoorde hij van Tenpages.com en besloot daar de sprong nogmaals te wagen.

Helaas werkte ook dat niet zoals hij hoopte, maar leerde toch een hoop van de feedback die op het verhaal gegeven werd. En in mei 2012 besloot Michael toch weer een verhaal op Tenpages.com te zetten. Hij had de promotie zorgvuldig voorbereid en alle aandelen voor De Bieb-bende vlogen binnen vijf weken de deur uit!

Inmiddels is de serie opgepakt door Zilverspoor en zal het eerste deel van de Bieb-bende; De legende van de Hemelrijders in maart 2013 in de boekhandels verschijnen! Terwijl het tweede deel al verwacht wordt in september van 2013 en deel drie in maart van 2014 en Michael het ongetwijfeld verschrikkelijk druk heeft, neemt hij toch de tijd om met SaBi’s te kletsen en een paar vragen te beantwoorden.

Dank je wel dat je aan een interview wilt meewerken Michael!

Lees de rest verder op de pagina van SaBi's Verhalenforum

Dicht erbij Centraal

Woensdag 16 mei 2012

Woensdag 16 mei was Michael Reefs te gast bij het radioprogramma van Marta Thomassen, Dicht Erbij Centraal, voor een telefonisch interview. Hierin vertelt hij onder andere over het verhaal van De bieb bende, de interactieve website en TenPages.com.

Beluister hier het fragment

Het Zondagsnieuws

Zondag 3 juli 2011

Zondag Nieuws: Na van 1 mei tot 6 juni op TenPages.com de eerste tien bladzijden van zijn eerste jeugdboek 'De Bieb Bende' aan vele onbekende meelezers te hebben toegankelijk gemaakt, is de 24-jarige Michael Reefs uit Vaals erin geslaagd in amper één maand tijd 2010 boekaandelen à 5 euro te slijten. Hierdoor kan zijn jeugdboek nu uitgegeven worden.

Omroep Krijtland

Donderdag 30 juni 2011

Schrijver van kinderboek 'De Bieb-bende' Michael Reefs wordt geïnterviewd door Omroep Krijtland, de lokale omroep voor de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals. Het interview begint op 18:00 minuten

Limburgs Dagblad

Vrijdag 10 juni 2011

Limburgs Dagblad: Hoe kun je als 24-jarige een bestseller schrijven zonder dat deze in de schappen van de boekwinkel ligt? Michael Reefs legt uit hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

L1 Radio

Donderdag 9 juni 2011

Iedere schrijver hoopt dat zijn werk wordt gepubliceerd. Zoals Michael Reefs, een jonge schrijver van kinderboeken uit Vaals. Maar het is erg moeilijk om een uitgever te vinden. De jonge Michael probeert het daarom via 'TenPages.com'. Dat is een website waarop stukjes van verschillende schrijvers kan lezen. Als lezers het goed vinden, kopen ze aandelen. Als er daarvan genoeg worden verkocht, zoekt TenPages een uitgever voor de schrijver.

Beluister hier het fragment

Vaalser Weekblad

Juni 2011